Leuke tips voor een weekendje Duitsland

Duitsland heeft heel veel aan te bieden. Het is dus geen wonder dat het een veel toeristen trekt. En hoe het zo dichtbij Nederland ligt, hoef je niet lang te reizen en kun je maar voor een weekendje weggaan. Er zijn verschillende trips die je kunt plannen. Of het nou voor 2 mensen is of wanneer je gelezzlig met de familie van Duitse steden wilt genieten. Hier enkele tips om zo veel mogelijk te genieten van wat Duitsland te bieden heeft:

  • Terug in de tijd

Wil je terug in de tijd gebracht worden? Dan zal een stedentrip je zeker wel bevallen. Bezoek de grote steden om een goed beeld te krijgen van de historie van het land. Keulen, bijvoorbeeld, is een stad dat jaarlijks veel toeristen krijgt vanwege zijn interessante geschiedenis. Als je een echt terug wilt naar de middeleeuwen, dan is de middeleeuwse stad Quedlinburg jouw volgende bestemming. De romaanse en gotische architectuur is schitterend en de stad heeft nog een kasteel die de kinderen zeker zal fascineren.

  • Wellness weekend

Als je juist een weekendje naar Duitsland wilt gaan om te ontspannen, dan zal een wellness weekend je wat meer aanstaan. Er zijn meerdere Duitse wellness hotels die je zullen accommoderen. Geniet van de natuur wanneer je van heerlijke spa behandelingen geniet. Je kunt ook een bezoek brengen aan een kuuroord waar je, naast jezelf te verwennen, ook leuke boswandelingen maakt waar je helemaal tot rus komt.

  • Gastronomisch verwenweekend

Zo een wellness weekend is al plezierig genoeg, maar als je het nou met eten zou combineren… Een gastronomisch verwenweekend gaat er ook wel in he? Heerlijke gerechten uitproberen terwijl je jezelf laat verwennen. Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen voor een gastronomisch verwenweekend te kiezen. Deze worden zeker niet alleen door 5 sterren hotels aangeboden.

Dit is maar een klein voorproefje van wat je allemaal in Duitsland kan beleven. Er is zo veel te doen dat je meerdere weekendtrips zal moeten maken! Kom en geniet van alles dat Duitsland te bieden heeft.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *