Skiën in Winterberg

Als je op zoek bent naar een wintersportgebied die niet te ver van Nederland ligt, dan is Winterberg misschien wel wat voor jou. Het ligt maar een half dag rijden van Nederland verwijdert, dus het is de ideale plek voor een weekendje weg.

Winterberg is een kleine stad die in het hoge Sauerland in het Rothaargebergte ligt. Sinds 1975 is het gemeentelijk herverdeeld in 12 dorpen en gehuchten. Het ligt op 670 meter hoogte op een hoogvlakte en is omgeven door bergen. Op deze plek zul je het skigebied vinden. Het is een echte toeristische centrum die het gehele jaar door te bezoeken valt. Er zijn genoeg hotels, pensions en vakantiewoningen om toeristen te accommoderen.

Deze stad bestaat al sinds 1240. Het is ontstaan met de verlening van stadsrechten. Jammer genoeg werd Winterberg in 1357 door oorlogshandelingen verwoest. Het was ook lid van de Hanse. Aan het eind van de middeleeuwen werden veel nederzettingen verlaten. Rond 1600 werd dat hersteld. Gedurende de Dertigjarige Oorlog had Winterberg weinig te leiden, maar hetzelfde kan niet gezegd worden over heksenvervolgingen. In 1759 en 1791 had Winterberg te kampen met grote branden. Na de laatste brand werden stadsmuren afgebroken en bredere straten aangelegd. In het begin van de twintigste eeuw werd het skiën geïntroduceerd.

Mensen die naar Winterberg gaan moeten zeker de Sint Jacobuskerk, de Sint Georgeschans en de evangelische kerk bezoeken. in het Noordelijke deel is er ook een kuurpark te vinden die in het winter als een rodelgebied dient. Verder zul je in de gemeente ook E1, het Europese langeafstandswandelpad, vinden. Daarnaast is er ook nog de West-Duitse wintersportmuseum die een bezoekje waard is. Geniet dus van een actieve en historische vakantie en breng de komende winter met je familie een bezoek aan Winterberg.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *