Toscane

Italië is een prachtig land om vakantie te vieren en veel mensen die naar Italië gaan kiezen voor Toscane als vakantiebestemming en niet voor niets. Toscane ligt ongeveer in het midden van Italië aan de middellandse zee en de kuststreek is dan ook een geliefde bestemming. Anders dan op andere zonbestemmingen vind je hier geen hoogbouw langs de kust maar veel natuur met lange zandstranden en pijnbossen net achter de duinen. Veel van de accommodaties liggen iets verder van de kust af, op ca. 10 a 15 minuten rijden van het strand en liggen in de uitgestrekte natuur Van Toscane. Vaak zijn het agriturismo locaties, waar je nog echt gast bent en kunt genieten van de lokale gebruiken en de Toscaanse keuken, die zich kenmerkt door eenvoud en gebruik van lokale seizoensprodukten.

Het voordeel van verblijven aan de kust is ook dat je gemakkelijk tripjes kunt maken naar de vele eilandjes voor de kust. Elba, het napoleon eiland, is natuurlijk bekend en leent zich uitstekend voor een dagtripje – vanuit Piombino vaar je in een half uurtje naar Portoferraio en kun je je ontdekkingsreis beginnen. Maar ook Giglio is leuk om te doen vanuit Porto Santo Stefano vaar je ’s ochtends naar het eiland en kun je de gehele dag genieten van de natuur en de vergezichten al dan niet per mountainbike.

Maar Toscane biedt natuurlijk veel meer – ze zeggen niet voor niets dat het een openlucht museum is. De kunststeden Florence, Siena of Pisa maar ook Lucca, San Gimignano of Volterra zijn zeker een bezoekje waard om een snuifje op te pakken van de ontelbare kunstschatten, de leuke winkeltjes en het cultureel erfgoed. In elk van deze steden kun je dagen doorbrengen om alles te zien. Toscane staat ook bekend om zijn prachtige wijnen – de super Tuscans – en de olijfolie.

Het is een interessante ervaring, ook met , om een bezoek te brengen aan een ‘fattoria’ en het proces van olijfolie maken met eigen ogen te zien. Vaak kun je dan ook een paar flessen kopen voor als je weer thuis bent en nog even wilt nagenieten.

Vakantie met kinderen

Meer naar het binnenland is Toscane een waar paradijs om te wandelen en fietsen met in het noorden de provincies Pistioa, Prato en Massa Carrara waar je de uitlopers van de Apennijnen aantreft. Het chianti gebied, fameus voor zijn wijnen en Arezzo, Cortona en de Val d ‘Orcia, waar je prachtige fotorapportage kunt maken met de echte Toscane plaatjes. Ook Siena en meer naar het Zuidwesten het Maremma gebied waar je in het nationale park prachtige wandelingen kunt maken. Verder zijn er in het binnenland van Toscane middeleeuwse dorpjes die deel uitmaken van een lijst van mooiste plaatsjes in Italië, waarvan het eerder genoemde San Gimignano en Volterra deel uitmaken. Ook bijvoorbeeld Montepulciano, Pienza en Pitigliano zijn van zulke dorpjes, allen met een eigen speciaal verhaal. Ook Toscane kent veel attractieparken zoals b.v. hét waterpark van Toscane, Acqua Village met veel zwembaden en glijbanen. Hier vindt je ook een animatieteam en allerlei activiteiten en ligt in Cecina, ca 50 km. Onder Livorno direct aan de kust. Voor de kleintjes is bijvoorbeeld het attractiepark in Donoratico – Cavallino Matto een aanrader.

Hoe Toscane te bereiken

Veel mensen geven de voorkeur aan rijden met de eigen auto en heb je meerdere routes maar de kortste is via Zwitserland, over Basel, de Gotthardtunnel, Chiasso/Como via Milaan naar het zuiden. Afhankelijk van je eindbestemming kun je kiezen vanaf Milaan via Parma naar La Spezia en verder langs de kust of vanaf Milaan via Bologna naar Florence. Uiteraard kun je ook over de Brennerpas via Oostenrijk rijden via Bologna naar Florence. Welke route je ook neemt, houdt rekening met tolkosten in zowel Zwitserland, Oostenrijk als in Italië. Per vliegtuig vermijd je in ieder geval mogelijk files en de lowcost airlines bieden vanaf de diverse luchthavens in de Benelux dagelijkse vluchten aan naar Pisa en Florence. Binnen twee uur sta je dan op Toscaanse bodem en kun je per huurauto je reis voortzetten naar je accommodatie.

Tritt-Case in Toscane is specialist in de verhuur van vakantieaccommodatie in Toscane en heeft een ruime variëteit van accommodaties in heet programma – van agriturismo, privé villa’s met zwembad, residences en resorts tot idyllische charme hotels. Een bezoek aan onze website geeft u een totaal overzicht en uiteraard kunt u contact opnemen voor een persoonlijk advies.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *