Heel veel mensen laten bij het zoeken naar de ultieme vakantiebestemming het eiland Ibiza links liggen omdat ze denken dat het voornamelijk overspoelt wordt door feestgangers. Helaas is deze beredenering niet juist, want Ibiza heeft zó veel meer bieden dan alleen dat! In samenwerking met IbizaMagazine.nl hebben we een aantal leuke activiteiten en bezienswaardigheden op een rij gezet met betrekking tot dit eiland.

Ibiza

Kunst, Cultuur en tradities

Het eiland barst van de culturele uitspattingen! Dit komt onder andere door de vele verschillende type mensen die al jarenlang op het eiland wonen! Het eiland heeft een traditionele dans die vaak wordt uitgevoerd op openbare pleinen op het eiland.

Daarnaast kennen veel mensen natuurlijk de hippie-cultuur van Ibiza. Niet heel lang geleden, rond 1960-1970, zijn heel veel hippies richting Ibiza gegaan. Regelmatig zie je nog oude hippies lopen in hun zelfgemaakte kledij.

Naast de vele tradities die het eiland heeft staat het eiland ook bekend om de kunstenaars. Het licht op Ibiza is erg bijzonder, daarom zijn er ook heel veel kunstenaars die kant op gegaan.

De markten op Ibiza, hier zal je vast wel eens van gehoord hebben. Las Dalias is de bekendste van het eiland en veel Ibicenco’s verkopen hier hun eigen spullen. Veel modetrends beginnen op deze leuke markten! In Dalt Villa(oude stad) en Ses Figueretes zijn er kunstmarkten. Een andere hippiemarkt op het eiland is die van Es Canar, ook erg populair!

Wat te doen op het eiland

De prachtige natuur van Ibiza is zeker onderschat; het eiland is geweldig groen en heeft diverse natuurparken. Ook heeft het eiland een hele mooie zoutvlakte waar Sal de Ibiza vandaan komt; wat overal in Europa te koop is inmiddels.

De stranden van Ibiza zijn ook erg populair. Als je niet een hele week dingen wilt ondernemen is het heerlijk om 1 of 2 stranden te bezoeken op het eiland. Het is dan wel belangrijk dat je een auto huurt, want op deze manier kan je je het beste verplaatsen. Op Ibiza is een auto erg belangrijk aangezien het OV niet toereikend is en taxi’s relatief duur zijn. Er zijn diverse aanbieders van huurauto’s maar SunnyCars en Car Del Mar zijn de beste. Bekijk alle voordelen over auto’s op Ibiza hier:

https://ibizamagazine.nl/auto-huren-ibiza

Leuke dorpen en steden op Ibiza zijn natuurlijk de oude stad Eivissa, oftewel Ibiza Stad.  Een prachtige historische stad met leuke terrassen, restaurants en marktjes. Dorpen die leuk zijn om te bezoeken als je op vakantie bent zijn Santa Gertrudis, Santa Eularia en San José(Sant Joseph).

4.5/5 - (2 stemmen)