Je kent het wel, je gaat op vakantie en moet een reisverzekering afsluiten. Ben je iemand die meerdere keren per jaar op vakantie gaat dan kun je het beste een reisverzekering afsluiten. Deze is namelijk ook goedkoper dan wanneer je elke keer een aparte reisverzekering moet afsluiten. Een doorlopende reisverzekering dekt namelijk alle reizen het gehele jaar door. Dit biedt gemak en een ander voordeel is dat ook de onverwachte weekendjes weg verzekerd zijn. Met een doorlopende reisverzekering ben je verzekerd op iedere vakantie. Met een doorlopende reisverzekering ben je continu verzekerd, ook met een weekendje weg of een onverwacht tripje.

Dekking

Een doorlopende reisverzekering dekt verschillende onderdelen. Dit verschilt wel per verzekeraar. De meeste onderdelen zijn over het algemeen wel gedekt, zoals medische kosten of als je wordt opgenomen in het ziekenhuis. Meestal is er sprake van enkele verplichte dekkingen zoals bagage, ongevallen, geneeskundige kosten, buitengewone kosten en kosten van hulpverlening. Met een doorlopende reisverzekering ben je gedurende het hele jaar voor een onbeperkt aantal reizen verzekerd. De dekking van een doorlopende reisverzekering geldt alleen wanneer je echt op reis bent. Een groot voordeel van de doorlopende reisverzekering is dat het niet nodig is voor elke vakantie een aparte reisverzekering af te sluiten. Deze reisverzekering is voor een onbeperkt aantal reizen per jaar geldig. Je kunt zelfs je gezin en kinderen met deze verzekering laten dekken. Wel wordt vaak een maximum gesteld aan de duur per reis. Een reis mag bijvoorbeeld maximaal vier of zes weken duren. Maar dan kun je ook rustig van je vakantie genieten. De dekking van een doorlopende reisverzekering kan verschillen.

Waarom verzekering afsluiten

Als je op reis gaan ben je in een ander land waar je niet bekend mee bent. Wordt je koffer gestolen of word je plotseling ziek dan moet je dit uit je eigen zak betalen. Kies je voor een reisverzekering dan worden de medische kosten voor jou gedekt. Ben je iemand die vaker in het jaar op reis gaat? Dan kun je kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Elke keer als je dus op vakantie gaat kun je gebruik maken van deze verzekering. Bovendien kost het ook goedkoper dan elke keer een aparte reisverzekering af te sluiten. Wil je dus gewoon je koffers pakken en onbezorgd op reis? Sluit dan een doorlopende reisverzekering af.

Rate this post