Het vervoeren van een grote groep mensen is meestal een flinke opgave. Of het nu voor een vakantie met vrienden, een schoolreisje of een voetbalwedstrijd is, het vervoer is meestal het moeilijkste deel van elke groepsreis. Echter is hier een goede en vooral makkelijke oplossing voor: huur een touringcar! Maar wat kan je als klant zijnde eigenlijk verwachten van een touringcar verhuurbedrijf?

Alles wordt geregeld

Er zijn wel honderden verschillende gelegenheden waar gezelschappen graag samen naartoe gaan. De meeste van deze gelegenheden bestaan uit gezamenlijke vrijetijdsbesteding, personeelsuitjes en schoolkampen, waar een groot gezelschap op hetzelfde moment aan wil komen en al hun bagage bij zich wil hebben. Voor reizen zoals deze is de huur van een touringcar het meest eenvoudig. De reis wordt voor het gezelschap uitgestippeld, tussenstops worden zorgvuldig gekozen en een daarvoor opgeleide chauffeur brengt het gezelschap veilig van A naar B. Daarbij worden de groepen in luxe bussen vervoerd met een groot bagageruim, zodat koffers en tassen gemakkelijk mee op reis kunnen zonder de beenruimte te belemmeren of stoelen te bezetten.

Interieur van touringcars

Touringcars worden ingericht op luxe en comfort. De stoelen worden gemaakt van comfortabel materiaal om een lange reis op uit te zitten en de meeste touringcars beschikken over stoelen inclusief hoofd- en voetensteun. Bij het interieur van een touringcar wordt er ook op gelet dat er voldoende beenruimte is voor de passagiers en dat er genoeg afstand in het gangpad aanwezig is, zodat het bewegen door de bus op een comfortabele en veilige manier kan gebeuren.

Over welk rijbewijs beschikt de chauffeur?

Voor het besturen van dit motorvoertuig welke zo’n 3500 kg weegt, is een aanhanger rijbewijs of een vrachtwagen rijbewijs niet voldoende. Omdat een touringcar voornamelijk wordt gebruikt om (meer dan 8) personen te vervoeren heeft de chauffeur rijbewijs D, oftewel een bus rijbewijs nodig. Om dit rijbewijs te kunnen behalen moet de bestuurder minstens 18 jaar oud zijn en over een getuigschrift beschikken.

Touringcars en het milieu

Vanaf 31 december 2013 moeten nieuwe personenwagens voldoen aan de emissienorm die de Europese Unie heeft ingezet. Dit betekent dat deze voertuigen minder schadelijke stoffen uit moeten stoten en via deze weg bij moeten dragen aan een beter, onaangetast milieu. Als een personenwagen niet voldoet aan de Euro VI-milieunormen, kan dit ervoor zorgen dat het voertuig een land of bepaald gebied niet mag betreden.

Tegenwoordig zijn touringcar verhuurbedrijven helemaal op de hoogte van deze maatregelen. Je weet dus zeker dat touringcars uitgerust zijn met de nieuwste technologieën en motoren die aan de Euro VI-milieunormen voldoen. Hierdoor is een reis met een touringcar vele malen beter voor het milieu dan andere manieren van reizen. Een gezelschap verdelen over meerdere personenauto’s of het vliegtuig pakken naar een verdere bestemming wordt zo langzamerhand verleden tijd.

Touringcars en corona

Met de huidige corona pandemie is het natuurlijk een stuk spannender om op reis te gaan met een touringcar. Toch heeft Busvervoer Nederland er samen met het FNV en het CNV voor gezorgd dat dit zo veilig mogelijk kan gebeuren door een aantal richtlijnen op te stellen waar zowel de chauffeur als de passagiers zich aan moeten houden. Een paar van deze richtlijnen zijn het dragen van een mondkapje tijdens de reis, in- en uitstappen via de middendeur en het gebruiken van dezelfde zitplaats na een tussenstop tijdens de reis.

Rate this post