De afgelopen tijd staat Indonesië onder de belangstelling van vele reizigers. Je ziet steeds meer reisverslagen over Bali en andere eilanden. Maar een rondreis Indonesië is niet het enige wat je zou kunnen boeken. Sri lanka doet niet onder voor Indonesië en is zeker de moeite waard om naartoe te gaan! Hieronder vindt je enkele hot spots in Sri Lanka die je zeker moet bezoeken, wanneer jij jouw vakantie wil gaan boeken.

Kandy
Kandy wordt gezien als de culturele hoofdstad en bevindt zich in het centrum van het eiland. In Kandy ligt daarnaast het hart van het boeddhisme en je zult er daarom verscheidene tempels kunnen vinden. De meest bekende tempel is de Temple of Tooth. Deze tempel heeft zijn naam te danken aan Boeddha zelf, aangezien hier een stuk tand van Boeddha zou liggen. Dit wordt dagelijks gevierd aan de hand van ceremoniële dansen met bijpassende muziek. Dit wordt op een specifiek tijdstip gevierd, dus kijk daar goed naar en verwacht rond die tijd ook een gigantische mensen massa.

Ella
Vanaf Kandy kun je je trip voortzetten naar Ella, ook wel het backpackers walhalla genoemd. Dit is een zeer klein dorpje dat uit slechts één straat bestaat. Deze straat staat vol met gasthuisjes en leuke kroegjes die zeer betaalbaar zijn (wat voor backpackers heel belangrijk is). Rondom Ella zijn verscheidene watervallen, theeplantages en mooie wandel/hike routes. Hiermee biedt Ella de perfecte uitvalbasis na een drukke dag.

Nuwara Eliya
Ben je nou zo onder de indruk van de theeplantages, dan kun je verder reizen naar Nuwara Eliya. Deze plaats is het hart van de theeregio en strekken theeplantages verder uit dan je kunt kijken.
Je kan hier tours boeken die je zowel theeplantages als de bijbehorende fabrieken laten zien. Hierbij is wel aan te raden om juist de kleine thee merken te bezoeken, om je juist erg te laten verassen.

Naast de prachtige theeplantages rondom Nuwara Eliya, is de stad zelf ook echt een oogappel. Het wordt ook wel Little England genoemd. De Britten hebben tijdens hun koloniale overheersing een kopie van England gemaakt, om zo waarschijnlijk extreme heimwee te voorkomen. Hierdoor zul je veel koloniale architectuur terug kunnen zien en heeft het o.a. Engelse straatnaambordjes. Te leuk toch?!

Al met al, is Sri Lanka niet een zeer groot eiland waardoor je tijdens je rondreis Sri Lanka geen enkel hoogtepunt hoeft te missen. Mocht je nou niet tijd hebben om alles te bezoeken dan zijn de bovengenoemde bestemming zeker de moeite waard!

Rate this post