Een stedentrip of reis naar zuid-Europa is zo geboekt! Sommige mensen denken aan Griekenland met Kreta, Athene of eilanden zoals Kos. Anderen boeken weer liever een weekendje Milaan of Rome. Ook echter in Spanje is er veel te doen. Met steden aan de kust zoals Valencia, Barcelona, Málaga, Alicante en eilanden als Mallorca, Tenerife en Ibiza is er in Spanje heel veel te doen.

Stranden aan de costa del Sol

In dit artikel gaan wij in het bijzonder in op de costa del Sol en ook Málaga. Dit is een stad in het midden van de zonnige zuid-Spaanse kust. Er zijn geweldige steden met goede stranden bij Málaga in de buurt te vinden. Voor de mensen die een mooie en gezellige Spaanse kuststad willen bezoeken, met cultuur en strand, is Málaga de ideale plek om de vakantie door te brengen. Wil je liever naar een stad met wat meer luxe, dan is Marbella de ideale plek. Heb je geen zin in de drukte van de stad, dan kun je je terugtrekken in de bergen bij Mijas of Málaga-Velez. Ook dan heb je nog goede stranden (Torre del Mar) in de buurt. Voor een vakantie met ongekende natuurschoon bij de kust is Nerja dan weer de ideale plek. Zo zie je maar, de costa del Sol biedt een breed scala aan plekken om je vakantie door te brengen.

Strand Carihuela bij Torremolinos

Vind je het prettiger om tijdens je vakantie toch niet helemaal aan de invloed van Nederland te ontkomen? Dan adviseren wij strand Carihuela bij Torremolinos. Het is een lang en mooi strand waar de strandbedjes gemiddeld 5 euro per dag kosten. Het is ook een strand met een grote Nederlandse invloed. Dat bewijzen cafe de Brabander, strandclub Klikspaan en Friet van Piet wel. Verder hoor je in de omgeving van dit strand veel Nederlands gesproken worden door de vele toeristen uit Nederland en zal je kroketje of frikandel in de Spaanse zon met een ‘eet smakelijk’ worden gebracht.

Rate this post