Een vakantie naar een luxe oord kan helemaal geweldig zijn. Je hoeft je immers een paar dagen even helemaal nergens druk om te maken en voor eten en drinken wordt gezorgd. Maar voor de echte avonturiers onder ons kan dit na een aantal dagen toch wat saai worden. De omgeving blijft hetzelfde en dat heb je na een paar dagen wel weer gezien. En elke dag een excursie boeken kan op den duur ook behoorlijk prijzig worden. Dus zorg voor afwisseling en reis tijdens je vakantie af naar een aantal eilanden. Zo geniet jij om de paar dagen van een totaal andere omgeving en weet je zeker dat er genoeg te beleven valt.

Van Ameland naar Terschelling

Heb je dit jaar een beperkt budget voor je vakantie? Of wil je liever niet heel ver van huis weg? Dan hebben we natuurlijk in eigen land ook een paar mooie eilanden te bieden. Neem nou Ameland. Online zijn er voldoende arrangementen in bepaald thema. Vernacht in een luxe hotel en geniet tijdens je diner van de streekproducten. Overdag huur je een fiets en bekijk je op je eigen tempo het eiland. Met een beetje geluk is het warm weer en kan je tussendoor nog een duik nemen in de zee. Wil je graag vanaf Ameland graag naar een van de andere eilanden? Tijdens de zomermaanden is het soms mogelijk om te varen naar Terschelling of Schiermonnikoog.

Eilandhoppen in de zon

Wil je graag tijdens je reis naar het buitenland zoveel mogelijk bestemmingen in een korte tijd zien? Kijk dan naar de beschikbare reizen onder de categorie ‘eilandhoppen’. Hier verblijf je meestal op een luxe schip en meer je maximaal twee tot drie dagen aan op een eiland. Vervolgens gaat je reis weer verder. Populaire bestemmingen binnen deze categorie zijn Griekenland en Portugal, maar ook Thailand en Hawaii zijn geschikte opties. Wat het wordt, ligt in dit geval aan je beschikbare vakantiedagen en budget.

Naar de wildernis

Trekt het idee van een eiland je absoluut, maar mag het voor jou wel een stukje minder zon, zee en strand? Kijk dan eens naar de beschikbare reizen naar Spitsbergen. Deze eilandengroep, gelegen aan de Noordelijke IJszee biedt je uitgestrekte ijsvlaktes, wildernis (dit is de plek waar je groepen walvissen en ijsberen kunt spotten), bergen, gletsjers en ijswanden. Kortom: een mooi winters decor. Boek de reis die bij je past en verbaas je over al het moois wat de natuur jou te bieden heeft op deze plek.

Rate this post